Valencia

Valência, Comunidade Valenciana, Spain

Suggestie om te bezoeken
8008
Volgen naar locatie met GPS

De Romeinse tijd en het christelijk-Visigotische koninkrijk (1e eeuw voor Christus-VI)



In 138 a. C. Valencia werd gesticht met de naam Valentia Edetanorum door het Romeinse Rijk, terwijl hij de Romeinse consul was op 10 juni Brutus (een van de oudste steden in het huidige Spanje). In het midden van de 1e eeuw vond er aanzienlijke stedelijke groei plaats in de stad en aan het begin van de 4e eeuw begon zich een primitieve christelijke gemeenschap te vormen. In de latere eeuw (V eeuw), het is wanneer de eerste golven van Germaanse volkeren verschijnen (vooral Visigoten), en waar Romeinse gebouwen zich geleidelijk aanpassen aan de christelijke ritus (tot de komst van het moslimtijdperk (8e-13e eeuw). ).

Moslimperiode (8e-13e eeuw)

Basiliek van Valencia



Aan het begin van de 8e eeuw werd de stad veroverd voor de islam. Valencia werd geregeerd door Agrescio toen het werd belegerd door de moslimgastheren. Zowel Agrescio, de verdediger, als Tariq, de aanvaller, waren zich bewust van hoe complex de situatie was en gingen akkoord met een voordelige capitulatie, waarbij, zoals 500 jaar later zou gebeuren, maar in omgekeerde richting, de levering van de stad aan de moslim werd verkregen en dat alle inwoners ze konden in hun huizen blijven wonen, met respect voor hun religie en hun juridische en administratieve organisatie. Hoewel ze het politieke en militaire gezag van de veroveraars en de betaling van de overeengekomen belasting zouden moeten accepteren.



Abd al-Allah, zoon van Abd al-Raman I (eerste emir van Córdoba), vestigde zich in Balansiya (de naam die in het Arabisch aan de stad werd gegeven) en oefende een autonome regering uit over het gebied van Valencia. Het draagt ​​zijn taal, religie en gebruiken bij, die naast die van de oorspronkelijke bewoners bestaan. Deze, de Mozarabs, waren erfgenamen van de Hispano-Visigotische cultuur en hadden het christendom als hun religie en Mozarabisch als hun taal.



Het Taifa-koninkrijk van de Amiríes (afstammelingen van Almanzor) begint. Tijd van maximale pracht van de stad, waar irrigatiesystemen, gewassen worden gecreëerd en de handel met christelijk Spanje toeneemt.



El Cid



In juli 1093, na de dood van de Taifa-koning, belegerde El Cid, die al in Valencia was gevestigd als ballingsoord, Valencia en nam het mandaat van het koninkrijk op zich. El Cid sloot zich aan bij Pedro I van Aragon en Ramón Berenguer III van Barcelona met als doel gezamenlijk de Almoravid-aanval te stoppen.



El Cid stierf in Valencia op 10 juli 1099. Doña Jimena slaagde erin de stad te verdedigen met de hulp van haar schoonzoon Ramón Berenguer III van Barcelona.

De stad Valencia in de kroon van Aragon (13e - 18e eeuw) [bewerken]



Herovering en fueros



Vlag van de verovering, opgeheven toen Jaime I de stad binnenkwam in 1238.



In 1238 werd de stad veroverd door Jaime I met de hulp van troepen van de orde van Calatrava. De verdeling van de gronden werd uitgevoerd zoals blijkt uit de Llibre del Repartiment. In 1251 werden de Fueros de Valencia (els Furs) gecreëerd die jaren later werden uitgebreid naar de rest van het koninkrijk Valencia. In 1348 decimeren de Zwarte Dood en de opeenvolgende epidemieën de bevolking van de stad, terwijl een burgeropstand uitbreekt tegen de excessen van de koning, de oorlog van de Unie. [5] In 1363 en 1364 weert de stad de aanval van de Castiliaanse troepen tweemaal af. Als prijs verleent Koning Peter de Ceremonie de stad de titel ´´Twee trouwe´´, die wordt vertegenwoordigd door de twee L's die het stadsschild draagt. [6] In 1391 vielen de christenen de Joodse wijk aan en dwongen hen zich tot het christendom te bekeren, later in 1456 volgden de Arabieren van de stad hetzelfde lot. Valencia was de hoofdstad van een van de twee gouvernementen waarin het koninkrijk was verdeeld: dat van Valencia en dat van Orihuela.



Valenciaanse Gouden Eeuw



De 15e eeuw is de eeuw met de grootste expansie en groei van de Valenciaanse cultuur. Het staat bekend als de El Siglo de Oro Valenciano. Het gaat gepaard met een demografische groei die de stad als de meest bevolkte in de Kroon van Aragon plaatste. De handel werd opnieuw geactiveerd met de oprichting van de Taula de canvis en met de oprichting van de Lonja de la Seda y de los Mercaderes (1482). Obres e trobes en lahors de la Verge Maria, het eerste boek dat in Spanje werd gedrukt, in het Valenciaans, werd gedrukt in Valencia en er was een grote bloei in geschreven werken. In 1502 werd de Universiteit van Valencia opgericht onder de naam General Study.



Verlies van privileges



Aan het begin van de 18e eeuw, tijdens de Spaanse Successieoorlog (Bourbons tegen Austracisten), sloot het koninkrijk Valencia zich aan bij aartshertog Carlos van Oostenrijk. Na de Bourbon-overwinning in de slag bij Almansa op 25 april 1707 en als straf werden de fueros van Valencia ingetrokken en werd de Castiliaanse jurisdictie als basiswet ingevoerd door de Nueva Planta-decreten, afgekondigd door Felipe V. Hetzelfde zei dat koning de hoofdstad van het koninkrijk Valencia veranderde in Orihuela als een manier om de stad te verontrusten, waar hij de audiëntie beval de onderkoning van Valencia te ontmoeten, kardinaal Luis de Belluga, bisschop van Cartagena. Belluga verzette zich tegen de verandering van hoofdstad gezien de nabijheid van Orihuela als een religieus, cultureel en nu politiek centrum van Murcia (hoofdstad van zijn andere onderkoninkrijk en van zijn bisdom), dus gezien zijn haat tegen de stad Orihuela, die hij bombardeerde. en onophoudelijk geplunderd tijdens de Successieoorlog, verliet hij de onderkoninkrijk Valencia als een middel tot protest voor koning Felipe V, die uiteindelijk de hoofdstad naar Valencia teruggaf.





De stad Valencia is van oudsher de grote stedelijke kern van een natuurlijke regio genaamd Huerta de Valencia; volgens de regionale regionale indeling van 1987 vormt de gemeente echter een regio op zichzelf, de stad Valencia genaamd.



De regio valt samen met de gemeentelijke term van de stad, die de stad en haar districten omvat en zich zuidwaarts uitstrekt tot aan het natuurpark Albufera.



De stad Valencia grenst aan de regio's Huerta Norte, Campo de Turia, Huerta Oeste, Huerta Sur, Ribera Baja en in het oosten aan de Middellandse Zee. Wat betreft gemeenten, de stad en haar districten grenzen aan de gemeenten Alboraya, Tabernes Blanques, Burjasot, Paterna, Mislata, Chirivella, in de noordelijke districten met Almácera, Vinalesa, Alfara del Patriarca, Moncada, Bétera, Rocafort, Godella , Masamagrell, Masalfasar, Albalat dels Sorells, Albuixech, Foyos en Meliana, in het westen met Quart de Poblet, in het zuiden met Picaña, Paiporta en Sedaví en voor de Albufera met Alfafar, Masanasa, Catarroja, Albal, Silla, Sollana en Zweeds.

Panorama van Valencia richting de haven.

Demografie

Demografische evolutie van Valencia (1900-2006)

Hoofd artikel: Demografie van Valencia



De geregistreerde bevolking in de stad Valencia is 807.200 inwoners (INE 2008), terwijl het grootstedelijk gebied ongeveer 1.730.853 inwoners telt. Het grootstedelijk gebied van Valencia bestaat voornamelijk uit gemeenten in de Huerta de Valencia; sommige van deze steden zijn volledig verstedelijkt met het stedelijke centrum van Valencia, zoals Mislata, terwijl de rest zich in een eerste of een meer diffuus tweede grootstedelijk gebied bevindt. Ze vallen op door hun bevolking Torrente (83.457 inwoners), Paterna (61.941 inwoners), Mislata (43.740 inwoners) en Burjasot (37.667 inwoners).



14,16% van de in de stad geregistreerde bevolking heeft een buitenlandse nationaliteit (INE 2008), voornamelijk afkomstig uit Latijns-Amerika (49,0% van de geregistreerde buitenlanders), gevolgd door die uit andere Europese landen (28,72 %). De meest aanwezige nationaliteiten in de stad zijn, na de Spanjaarden, de Ecuadoraan (15.739 geregistreerd), de Boliviaan (15.641 geregistreerd) en de Colombiaan (9.966 geregistreerd). Volgens de schattingen van het Valenciaanse Instituut voor Statistiek zou de stad in 2012 799.415 inwoners tellen.

Demografische evolutie van de stad Valencia

1787 1857 1877 1887 1900 1910 1920 1930 1940 1950 1960 1970 1981 1991 2001 2008

Bevolking 103.918 137.960 165.466 192.569 213.550 233.348 251.258 320.195 450.756 509.075 505.066 653.690 751.734 777.427 750.476 807.200

Bron: voor gegevens van 1857 tot 2008, de facto bevolking volgens het National Institute of Statistics [1].



Opmerking: deze tabel omvat de voorheen onafhankelijke gemeenten die in de 19e eeuw door Valencia werden geannexeerd (Beniferri, Benimaclet, Patraix, Ruzafa, Benimámet, Orriols, Borbotó, Campanar, Mahuella, Pueblo Nuevo del Mar, Villanueva del Grao, Benifaraig, Carpesa en Masarrochos). De gegevens voor 1787 zijn afkomstig van de telling van Floridablanca [2]







Culturele activiteiten



Valencia is al eeuwenlang een bron en cultureel toevluchtsoord. Momenteel zijn de culturele manifestaties zeer talrijk. Omdat het een mediterrane stad is en met zijn levensstijl deze openbare manifestaties volgt, vinden velen meestal plaats in open ruimtes, ondersteund en gepromoot door zowel officieel als particulier management.

Bioscoop en theater [bewerken]



Films:



De Mostra de València / Cinema del Mediterrani. In oktober 2006 vierde het zijn zevenentwintigste editie. Dit evenement is internationaal en een ijkpunt voor cinema in het Middellandse Zeegebied. De verschillende prijzen die in het officiële gedeelte worden toegekend, vertegenwoordigen een palmboom.



Mostra Mar Cycle Op de Paseo Marítimo op het strand van Malvarrosa wordt een serie films vertoond, gericht op alle doelgroepen. Georganiseerd door La Mostra de València / Cinema del Mediterrani, die zichzelf in 2008 opnieuw bevestigde in de vijfde editie, een klassieker op zomeravonden. Zijn projecties zijn geschikt voor alle doelgroepen en gratis.



Short Circuit Momenteel wordt er het hele jaar door een wedstrijd voor korte films gehouden op verschillende locaties in Valencia.



Cinema Jove De wedstrijd voor jonge filmmakers in 2006 bereikte zijn eenentwintigste editie.



Cinema Jove is erkend door de International Federation of Film Producers (FIAPF) en is lid van de European Coordination of Film Festivals.



Filmoteca d´ Estiu 2007 Ter gelegenheid van de zomerperiode verplaatst het Valenciaanse Instituut voor Cinematografie (IVAC), ook bekend als ´´La Filmoteca´´, zijn activiteiten naar de rivier de Turia, waar openluchtfilmvertoningen worden gehouden in de tuinen van de Palau de la Música.



Premis tirant, in de Valenciaanse audiovisuele veertien dagen van 2007 zal de negende oproep plaatsvinden. Het was het hoofdkantoor in de hoofdstad van Valencia en zoekt momenteel naar een uitgang naar de rest van de Valenciaanse regio's.



Uitvoerende kunst:



I SEE (Valencia Open Scene). Festival gewijd aan de podiumkunsten, als een internationaal theater-, muziek- en dansfestival. De open scene van Valencia bereikte zijn vierde editie in 2006. Zijn voorstellingen zijn overal in de stad te vinden, in de straten, treinstations van de Generalitat Valenciana, oude fabrieken ..., maar ook in theaters. Onder leiding van de Valenciaanse acteur Toni Cantó.



Internationale prestatievergadering. Het werd georganiseerd door het IVAM en de Generalitat Valenciana en bereikte in 2007 zijn vijfde editie. Het gaat verder met het karakter van de ruimte van het Valenciaanse Instituut voor Moderne Kunst bij het organiseren van evenementen en expressieworkshops.



Muziek [bewerken]



De muziekbands van de Valenciaanse Gemeenschap worden over de hele wereld erkend en in de maand juli wordt er sinds 1886 een wedstrijd gehouden, waarvan in 2006 de 120e editie werd gevierd. Meer dan 2000 muzikanten paraderen door de podia van het Palau de la Música en de Plaza de Toros. Je kunt meer informatie vinden op de officiële website van de International City of Valencia Music Bands Contest.



Jazz a l'IVAM, wordt dus een reeks jazzmuziekconcerten genoemd, die in de hal van het IVAM worden gehouden. De cyclus wordt in september op donderdag gehouden, zoals in eerdere edities sinds 2002 gebruikelijk was. De toegang is gratis totdat de volledige capaciteit is bereikt.



De internationale pianowedstrijd ´´José Iturbi´´ wordt tweejaarlijks gehouden. De locatie voor de viering is het Palau de la Música, en de vijftiende editie vond plaats in september 2006. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de website van het gemeentehuis.

Festiviteiten [bewerken]

Hoofd artikel: festiviteiten in Valencia



In de stad Valencia zijn er veel en zeer gevarieerde, sommige bekend over de hele wereld en andere zelfs onbekend bij sommige inwoners van de stad, maar niet minder belangrijk of significant. We zullen ze in chronologische volgorde noemen op basis van hun viering.



Januari: San Antonio Abad en San Vicente Mártir (beschermheer van de stad).

Maart: San José (Las Fallas).

April: Heilige Week en San Vicente Ferrer (beschermheer van de Valenciaanse Gemeenschap)

Mei: Kruisen van mei, La Virgen de los desamparados (beschermvrouwe van de stad) en Corpus Christi.

Juni: feest van San Juan.

Juli: juli Fair.

Oktober: 9 oktober (Dag van de Valenciaanse Gemeenschap en Sant Donís-dag) en Moros y Cristianos.



Valencia 's nachts [bewerken]



Valencia staat bekend om zijn bruisende nachtleven, dat "weekenduitstapjes" vanuit nabijgelegen steden motiveert om de nacht te ervaren, zoals de oude kabeljauwroute of de Destroy Route.



Opvallend aan de stad en haar omgeving is dat het leven niet stopt. We kunnen tot laat in de avond genieten van goede gerechten in restaurants, livemuziek, en een veelvoud aan levendige locaties, pubs, disco's of theaterscafes vinden.



Het hoogtepunt is dat de tijd van het jaar of de dag van de week onverschillig is, want hoewel de meeste vrije tijd in het weekend is gericht, zijn er ook de rest van de dagen. Deze levensstijl is niet actueel, aangezien het al honderden jaren typerend is voor de stad en de levensstijl van haar inwoners, als een manier van zijn en nooit om anderen kwaad te doen, maar om ze op te vrolijken. De drukte en het plezier zijn een belangrijk onderdeel van de Valenciaanse samenleving, een stimulans die sommige buitenlandse bezoekers jaloers maakt op de diversiteit aan mensen die je kunt ontmoeten, aangezien er geen bepaalde leeftijdsgroep of klasse is.
Comments
We hebben nog geen opmerkingen over:
Valencia
Laat als eerste een reactie achter, want het is erg belangrijk om andere mensen te informeren.

 

Outros locais a visitar

Binnen een straal van 20 km van:

Valencia

  

Lonja de la Seda (Valencia)

1,9 Km
Lonja de la Seda (Valencia)

  

Musée des Beaux-Arts de Valence

2,4 Km
Musée des Beaux-Arts de Valence

  

Alboraya

5,4 Km
Alboraya


Waarom boeken bij ROUTES TOURISTIQUES
De beste prijzen
Onze partnerships met de grootste operatoren ter wereld bieden een zoektocht naar de beste prijzen op de markt.
Meer opties
In Rotas Turisticas kunt u het hotel boeken, het vliegticket kopen, de transfer van de luchthaven naar het hotel boeken en vice versa, de lokale excursies boeken, de auto huren, een reisverzekering afsluiten en de plaatsen bezoeken die u kunt bezoeken en waar u naartoe kunt gaan.
Vakantietips & bestemmingen
Honderden vakantiebestemmingen met alle opties waarmee u eenvoudig de bestemming kunt kiezen die het beste bij uw droomvakantie past.
ROUTES TOURISTIQUES


Volg ons op sociale netwerken
  

 
Rotas Turisticas
Grupo Público · 8.410 membros
Aderir ao grupo
Podem publicar fotos das vossas viagens, férias, locais que estiveram ou gostariam de estar. Podem divulgar negócios ou actividades...